Užitočné tipy

Miesta Graph SDK pre iOS

Aplikácia Facebook „Miesta“ vám umožňuje používať funkciu určovania polohy na vašom iPhone alebo inom smartfóne. To vám umožní zistiť skutočnú polohu vašich priateľov poukazom na vaše. Okrem toho môžete zistiť, či sa niektorý z vašich priateľov neprihlásil neďaleko, čo vám umožňuje, ak sa chcete, pripojiť sa k nim. V tomto článku sa dozviete, ako zdieľať svoju polohu s priateľmi a z bezpečnostných dôvodov zostať ostatným skrytý.

A. Vytvorte si účet vývojára

Ak nemáte účet vývojára Facebook, vytvorte ho kliknutím na tlačidlo nižšie. Účet vývojára Facebook poskytuje prístup k nástrojom pre vývojárov a umožňuje vám vytvárať aplikácie Facebook.

Už máte účet vývojára na Facebooku? Potom prejdite na ďalší krok.

Overenie prostredníctvom smartfónu alebo počítača

Predtým, ako budete môcť zdieľať svoju polohu so svojimi priateľmi na Facebooku, musí Facebook vedieť, kde ste. Stačí otvoriť webovú stránku touch.facebook.com (alebo použiť aplikáciu Facebook pre iPhone na zariadeniach iPhone, iPod Touch alebo iPad) a v priečinku Doručená pošta sa zobrazí karta s názvom Miesta. V prípade aplikácie pre iOS sa v strede hlavnej obrazovky zobrazí nová ikona.

lis miesta a uvidíte svoje najnovšie kontroly, ako aj overovacie kontroly vašich priateľov. Tu nájdete ďalšie informácie o miestach, kde sa vaši priatelia kontrolujú (umiestnenie na mape, popis, trasy, komentáre a ďalšie kontroly), alebo sa môžete skontrolovať v najbližšom na miesto kliknutím Nahlásenie v pravom hornom rohu stránky.

Ak nemôžete nájsť správne miesto na registráciu, kliknutím na tlačidlo so šípkou doprava na karte Miesta môžete zobraziť ďalšie miesta v okolí, kým ich nenájdete (ak používate aplikáciu pre iPhone, jednoducho prejdite na koniec a stlačte Zobraziť ďalšie miesta v okolí ).

Zoznam dostupných miest pochádza z kontrol iných ľudí a zoznamov z Bingu, takže možno budete musieť pridať svoju polohu sami - stačí kliknúť pridávať, a dostanete sa na stránku, kde môžete vyplniť meno a popis.

Akonáhle kliknete na „Skontrolovať“ B, zobrazí sa vám zoznam najbližších miest, kde sa ostatní ľudia zaregistrovali. Kliknite na tú, ktorú chcete skontrolovať, a môžete sa rozhodnúť, čo tam robíte, alebo pridať svojich priateľov z Facebooku k svojej registrácii (kliknite na Čo to robíš? a priatelia s vami označujú , resp.). Potom stlačte veľké tlačidlo Nahlásiť sa a zobrazí sa vo vašom informačnom kanáli.

Aj keď je služba Miesta určená hlavne pre používateľov smartfónov, nie je závislá na tom, kde zariadenie GPS nájde vašu polohu. Môžete sa zaregistrovať pomocou prenosného počítača alebo zariadenia iPod Touch. Stačí v prehliadači prejsť na stránku touch.facebook.com (samozrejme, potrebujete prístup na internet) a môžete ísť zo svojho stola alebo kaviarne.

Poraďte sa s priateľmi

Ak nie ste na Facebooku, aby ste všetkým ukázali, kto máte samého, nakoniec budete chcieť pridať svojich priateľov na svoj účet Facebook. Musíte si len vybrať Priatelia z vás s priateľmi možnosť pri registrácii.

Po pridaní a registrácii sa vaši priatelia tiež objavia v informačnom kanáli. Ak nepoužívajú službu Miesta Facebook, nezobrazia sa na kanáli, kým neschvália registráciu, objavia sa pri najbližšom prihlásení a požiadajú ich o povolenie alebo zamietnutie registrácie.

Priatelia môžete pridávať iba počas registrácie, takže ak zabudnete na pridanie niekoho a chcete ich pridať neskôr, nemáte šťastie.

Pre používateľov zaujímajúcich sa o súkromie to môže byť dosť ťažké - pri skúmaní tejto časti som skontroloval niekoľko svojich kolegov PCWorld v miestnych baroch asi o 11:00 v pracovný deň - takže ak chcete používať službu Miesta Facebook bez toho, aby vás vaši priatelia nechali skontrolovať, môžete ju vypnúť jej vypnutím "Priatelia ma môžu skontrolovať na miestach." v nastaveniach ochrany osobných údajov (podrobné pokyny získate kliknutím na odkaz). Ak je táto možnosť vypnutá, vaši priatelia sa vás môžu počas registrácie pokúsiť pridať, ale počas skutočnej registrácie sa nezobrazia.

Majiteľ miesta na Facebooku

Zatiaľ čo niekto môže pridať miesto na Facebooku, majitelia firiem môžu zmeniť svoj zoznam miest na svoju stránku na Facebooku pomocou Likes and Wall a všetkých ďalších zábavných vecí. (Nezabudnite si prečítať „Tri obchodné spôsoby, ako využiť miesta na Facebooku.“)

Začnite registráciou na svojom mieste (alebo ho pridajte, ak sa nenachádza v zozname miest v okolí) a kliknite na odkaz v dolnej časti stránky, kde je uvedený Je to vaše podnikanie?

Facebook nechce, aby ľudia cybersquattovali o výpise spoločnosti inej osoby, takže musíte začiarknuť políčko potvrdzujúce, že ste oficiálnym zástupcom spoločnosti, a kliknite na tlačidlo Pokračujte v kontrole pokračovať.

Potom budete musieť poskytnúť kontaktné informácie pre svoju firmu vrátane federálneho identifikačného čísla zamestnanca (ak je k dispozícii) a akejkoľvek úradnej dokumentácie (osvedčenie o registrácii, články osvedčenia o registrácii, miestna obchodná licencia alebo akreditácia BBB).

Keď odošlete tieto informácie a dostanete súhlas od tímu používateľov používateľov Facebooku, budete mať úplnú kontrolu nad vašim novým umiestnením. Neexistuje žiadne slovo o tom, čo sa stane, ak chytíte personifikáciu zamestnanca a neodporúčame to vyskúšať.

Ako zakázať miesta na Facebooku

Ponorte sa do miest na Facebooku a rozhodnite sa, že to nie je pre vás? Aby ste ju úplne zakázali, musíte zmeniť niekoľko nastavení. Začnite prepnutím na Účet, Nastavenia ochrany osobných údajov, a kliknite na tlačidlo OK Prispôsobte možnosti v časti Zdieľanie Facebooku.

Tu budete musieť zmeniť nastavenia miest, ktoré kontrolujem. Ľudia tu a priatelia ma môžu skontrolovať na miesta (pod nadpisom „Iné materiály“).

Budete musieť zmeniť ďalšie nastavenie: vráťte sa do časti Nastavenia ochrany osobných údajov a vyberte položku Zmeňte nastavenia v sekcii „Aplikácie a stránky“ a kliknite na tlačidlo Zmeňte nastavenie informácií dostupných pre vašich priateľov .

zrušte zaškrtnutie Miesta, ktoré som navštívil a budete dobrí. Ak chcete získať podrobnejšie vysvetlenie toho, čo jednotlivé možnosti robia a kde ich nájsť, skontrolujte, či ste tak ešte neurobili, „Miesta na Facebooku: Ako nastaviť nastavenia ochrany osobných údajov“.

Neváhajte a podeľte sa o svoje tipy, triky a kontrakcie na Facebooku v komentároch!

Pozrite si video: Humans Need Not Apply (Január 2020).