Užitočné tipy

Ako získať občianstvo Filipín

Existujú štyri spôsoby, ako získať filipínske občianstvo.

Začnime najbežnejším - ide o manželstvo alebo manželstvo s občanom Filipíny. Muži si v zásade vyberajú túto cestu. Podľa našich pozorovaní sú väčšinou Európania Američania v dôchodkovom veku, ktorí sa rozhodnú oženiť sa s mladými a niekedy dokonca s peknými Filipíncami). Kúpia tu pôdu, postavia dom a zvyšok svojho života strávia v teplom podnebí. Na bývanie majú vo svojej domovskej krajine dostatok dôchodkov. Vo väčšine prípadov sa starajú o rodinu svojej manželky. Populárne sú aj fiktívne manželstvá, v ktorých nie je potrebné žiť spolu, ale musíte zaplatiť dohodnutú sumu peňazí vášmu manželskému partnerovi. Je potrebné poznamenať, že výberom tejto cesty nezískate okamžité občianstvo na Filipínach, ale najskôr sa stanete prisťahovalcom, v ktorom nepotrebujete obnovovať víza. A až po 5 rokoch získate filipínske občianstvo, ak krajinu neopustíte dlhšie ako rok. Kým ste prisťahovalec, podľa zákonov Filipín sa môžete rozviesť a stať sa občanom, to znamená, že už filipínsky rozvod nie je možný.

Druhým spôsobom je proces naturalizácie:

Toto je dlhá a náročná cesta. Je potrebné, aby žil v krajine najmenej 10 rokov (súčasne sa vopred zaregistroval na imigračnom úrade s využitím služieb právnika), mal majetok v hodnote vyššej ako 5 000 pesos, mal vysoké morálne vlastnosti a tiež aktívne interagoval s filipínskou spoločnosťou a bol v tom dobrý odporučiť. Po 10 rokoch požiadate o občianstvo zaplatením požadovaných hotovostných príspevkov, potom zložíte potrebné testy a ak komisia schváli vašu žiadosť, zloží prísahu pre Filipíny, po ktorej bude vaše meno vytlačené na zoznamoch občianstva v špeciálnych novinách. Oficiálne táto metóda zahŕňa vzdanie sa predchádzajúceho občianstva, hoci podľa nášho právnika to nie je potrebné. Naturalizačná kvóta na jednu národnosť ročne je 50 ľudí. Tento proces je zjednodušený, ak veľa ľudí podá žiadosť naraz, napríklad v počte diaspór, ako tomu bolo v prípade hinduistickej komunity, ktorá lobovala za svoje záujmy vo vláde, a tak získala filipínske občianstvo.

Tretí spôsob získania občianstva podľa zákona o pôde.

Zahŕňa to: ak máte dieťa na území filipínskeho štátu, potom má vo veku 18 rokov právo na získanie občianstva tejto krajiny, ak má rodný list z miestnej materskej nemocnice. Aby tak urobil, musí tiež požiadať o imigračný úrad pas.

A) Vlastníctvo už uznaných vynikajúcich schopností v oblasti vedy, športu, umenia, kultúry atď. čo môže byť pre Filipíny užitočné. Napríklad, ak ste slávny vedec, super cool basketbalový hráč alebo celebrita =).
B) Investície do štátnej ekonomiky vo výške najmenej 200 000 dolárov.

Vlastne všetko. Ak zistíme ďalšie užitočné informácie alebo zmeny týkajúce sa tohto problému, nezabudnite napísať.

Ako získam občianstvo Filipín?

Základným zákonom republiky je v súčasnosti ústava prijatá v októbri 1968 a ratifikovaná vo februári nasledujúceho roka. Od okamihu ratifikácie sa považuje za platnú, v mnohých dokumentoch sa označuje ako „ústava z roku 1987“. Téma občianstva je venovaná kapitole IV ústavy. V článku 1 sa vymedzujú kategórie osôb, ktoré sú občanmi Filipínskej republiky.

Je zrejmé, že na zozname sú tieto osoby: osoby, ktoré samy alebo ich rodičia boli občanmi štátu, deti narodené pred 17. januárom 1973 filipínskymi matkami, s podmienkou, že to po dosiahnutí dospelosti vyhlásia, všetci cudzinci, ktorí prijali občianstvo podľa zákona (v súlade s odsekom 4 článku 1). Posledný odsek, ktorý podlieha podmienkam a požiadavkám, dáva nádej všetkým moderným prisťahovalcom získať požadovaný cestovný pas.

Spôsoby získania občianstva

Podľa ústavy z roku 1987 sú možné tieto spôsoby získania občianstva: podľa pôvodu, prostredníctvom naturalizácie.

V tomto ohľade sa Filipíny líšia od praxe mnohých krajín sveta, ktoré poskytujú občianstvo pri narodení v krajine. Okrem skutočnosti, že sa dieťa objavilo v tomto štáte, jeho rodičia musia mať aj filipínske občianstvo. Na získanie pasu tohto juhoázijského štátu prostredníctvom naturalizácie je potrebné splniť niekoľko podmienok: trvalý pobyt na Filipínach najmenej 10 rokov, preukázanie živobytia, dostupnosť trvalého bývania, znalosť komunikačného jazyka, znalosť histórie a kultúrnych tradícií, zvyky, súlad s ústavou krajiny, dodržiavanie zákonov.

Ako je možné vidieť z tohto zoznamu, požiadavky sú celkom uskutočniteľné, nie sú to najprísnejšie na svete, ale nie sú ani najtichšie, štát sa snaží chrániť pred inváziou prisťahovalcov z krajín tretieho sveta, pretože sa obáva zhoršenia hospodárskej a politickej situácie. Miestni právnici zabezpečujú, že pri dodržaní podmienok sú zamietnutia zriedkavé a kvóty na rôzne národnosti sa nazývajú až 50 ľudí ročne. Preto, ak má cudzinec zriedkavú štátnu príslušnosť, zvyšuje sa jeho šanca. Deje sa tak, aby nedošlo k zaujatiu v jednom smere, aby sa zachovala relatívna mnohonárodnosť štátu.

Najjednoduchším spôsobom, ako sa v tomto stave naturalizovať, je manželstvo, najčastejšie uprednostňujú túto metódu starší mužskí dôchodcovia, ktorí si vyberajú mladých pekných Filipíncov. Manžel / manželka nedostane občianstvo okamžite, ale až po piatich rokoch. Pre prisťahovalcov zo západnej Európy a Spojených štátov je to najlepší spôsob, pretože ich dôchodok vám umožňuje postaviť dom, kúpiť pozemok a žiť celkom pohodlne. Ženy, ktoré sa chcú oženiť s filipínskymi občanmi, sú omnoho menej.

Ďalšie metódy získania občianstva sú uvedené aj vo filipínskom práve, sú dobre známe a používajú sa vo svetovej praxi. Prvá metóda predpokladá, že človek uznal schopnosti v určitom odbore umenia, vedy, kultúry, ekonómie a štát sa o neho zaujíma. Druhý spôsob - obchodné investície, ochota investovať (značné) do ekonomiky Filipín.

Strata filipínskeho občianstva

Rovnako ako v praxi mnohých štátov sveta, aj filipínsky zákon o občianstve obsahuje ustanovenia o strate občianstva. Existujú dve možnosti rozdelenia sa na filipínsky pas: dobrovoľný, nedobrovoľný.

Podľa prvého odseku občan štátu písomne ​​vyhotoví vzdanie sa občianstva Filipín, poskytne dokumenty potvrdzujúce jeho nové občianstvo a poskytne cestovný pas. Môžete to urobiť aj v zahraničí kontaktovaním konzulátu alebo veľvyslanectva. Vo všeobecnosti je nedobrovoľná strata filipínskeho občianstva spojená aj so získaním občianskeho pasu v novej krajine pobytu.